1-American Fotoplayer
Az bilinen müzik aletleri ‘nden olan American Fotoplayer 1912’de üretilen Amerikan fotoplayer bir tür piyano’dur. O dönemlerdeki filmlerin bir çok ses efekti bu piyanoyla yapılmıştır ve bu yüzden adına Fotoplayer denilmiştir.
2-Kontrabas Balalaika
Az bilinen müzik aletleri ‘nden olan Kontrabas Balalaika 17. yüzyılın sonlarında Rusya’da ortaya çıkmıştır ve bu aletin diğer telli enstrümanlar gibi olayıp üçgen bir yapısı vardır. Parmaklarla veya deri tellerle çalınan bu müzik aleti kaidenin üzerinde durur ve boyutları değişebilmektedir.
3-Picasso Gitar
Picasso’nun eserinden esinlenerek tasarlanmıştır. Karmaşık boyutlardan oluşan gitarın dört boyun,iki ses deliği ve 42 dizgisi bulunmaktadır.
4-Stylophone
Az bilinen müzik aletleri ‘nden biri olan Stylophone ilk defa tanıttığı zaman analog bir kalemle çalışan bir sentezleyicidir ve 1967 yılında icat edilmiştir. Müzik aleti denemese’de değişik sesleri vardır.
5-Glass Harmonica
Cam kaselerin veya kadehlerin bir araya gelmesiyle oluşan bu müzik aleti armonika, kase organı yada hidrokristalofon isimleriyle de bilinmektedir. Bu alet camlara sürtünme yoluyla sesler üretmektedir.
6-Laser Harp
Synthesizer’e bağlı bir tür klavye gibi olan bu müzik aletinin çalışma prensibi lazer demetlerine dokunularak programlanmış notaların seslendirilmesidir. Bu alet daha çok konserlerde şov yapmak için kullanılmaktadır.
7-Theremin veya Aetherphone
Önceleri aetherphone ismiyle bilinen ve daha sonra Rus mucit Leon Theremin’in adını alan bu müzik aleti elektronik müzik aletlerinin ilk örneklerinden biridir. Aleti çalan kişinin ellerini ve frekans kontrol osilatörlerinin konumunu algılayan bu aleti iki metal antenle ile kontrol edilmektedir.
8-Hang Drum
Az bilinen müzik aletleri ‘nden olan Hang Drum 2000 yılında İsveçli Feliz Rohner ve Sabina Scharer adlı kişiler tarafından üretilmeye başlanmıştır ve 2 yarım küreden oluşan bir alettir. Bu alet çok huzurlu bir ses çıkartmaktadır.
Günlük hayatınızda kullandığınız (Telefon,Bilgisayar,Ev Aletleri vb.)eşyaların’da özelliklerini bilmek istiyorsanız sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.