1-Portakal Yağı Ve Sabun
Çok kolay hazırlayacağınız bu karışımı düzenli olarak uygulamanız gerekmektedir. Bu işlem için 2 yemek kaşığı sabun, 2 yemek kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı portakal yağı ve 1 fincan sıcak suyu ile bir sıvı karışım oluşturun. İşleme başlamadan önce fırın 140 derece 10 dk. çalıştırmanız gerekmektedir. Daha sonra yapmış olduğunuz karışımı fırının her yerine bir bez yardımı ile yayın ve biraz bekleyin bekleyin ve nemli bir bez yardımı ile fırtının her tarafını silin. Bu işlem fırındaki yağları ve kirleri temizleyecektir.
2-Limonlu Su
Bu işlemi fırındaki kötü kokuları ve fırına parlaklık kazandırmak için kullanabilirsiniz. İlk olarak bir kasenin içerisine ılık su ve limon ile bir karışım oluşturun. Daha sonra bu karışımı sünger yada bez yardımı ile fırının camlı, yüzey ve taban bölgelerini güzelce ovalayın. Limon kokusu kötü kokuyu anında giderecektir.
3-Karbonatlı Su
Bu işlem ile zamanla kirlenen ve yağ ile kaplanan fırının demir ve iç yüzeylerinin çok rahat bir şekilde temizleyebilirsiniz. Bu işlem için bir kabın yada püskürtme özelliği olan bir kabın içinde karbonat ile suyu karıştırın ve daha sonra bu karışımı fırının yüzeyine püskürtün yada bir bez yarımı ile uygulayın ve 30 dk. boyunca bekleyin. Bekleme işlemi bittikten sonra fırının yüzeylerini nemli bir bez yarımı ile silin. Bu işlemi yemek pişirdikten sonra uygulayabilirsiniz.
4-Sabunlu Ve Sirkeli Su
Fırınınızın camını çok uzun süre temizlemezseniz kahverengi lekeler ile karşılaşabilirsiniz. Bu işlem ile fırınınızın camını çok kolay şekilde temizleyebilirsiniz. Bu işlem için Bir kabın içine aynı ölçüde olmak üzere sirke ve su ekleyin daha sonra aynı ölçüde rendelenmiş yada sıvı sabun ve yağların kolay çıkmasına yardımcı olacak karbonatı aynı şekilde ekleyin ve bir karışım oluşturun ve bu karışımı bir sünger yardımı ile fırının camına uygulayın. karışım fırın kapağına uygulandıktan sonra son işlem olarak nemli bir bez yardımı ile fırının kapağını silin. Bu karışımı bulaşık süngeri ile fırın tellerine uygulayarak fırının tellerini’de temizleyebilirsiniz.
Günlük hayatınızda kullandığınız (Telefon,Bilgisayar,Ev Aletleri vb.)eşyaların’da özelliklerini bilmek istiyorsanız sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.